attoom/ mei 21, 2019/ Blog/ 0 comments

 

Het is alweer even geleden, maar wie een beetje heeft opgelet zag een hoop plaatjes voorbij komen met Franse taferelen. Een hoop, zowel op de ATTOOM pagina en onze persoonlijke, want we konden er geen genoeg van krijgen. Soms heeft een bepaalde zomer gewoon alles en ook al waren vakanties of uitjes kort, toch zorgden ze voor herinneringen met lang zonlicht overgoten die je koestert op koude dagen. Daar is de zomer immers voor; zonnige herinneringen maken met onze lievelingen. Nu de zomer weer in aantocht is, brengen we je alvast in de stemming met een van onze favoriete vakantiebestemmingen: Normandië!

Afgelopen zomer verbleven we voor een week in een schitterend huis in Normandië. Via Gites de France, vonden we een sprookjesachtig huis, waar we met de hele familie in konden. Prachtige kamers, zitkamers en een heerlijke keuken met een groot kookeiland, alle ruimte om samen en van elkaar te genieten. Het landgoed om het huis zorgden voor het perfecte buitenleven gevoel en de kinderen konden naar hartelust ravotten. Iedere avond kookte een van de stellen en aten we gezamenlijk buiten aan een lange tafel, feeëriek verlicht door de ondergaande zon achter de bomen.  

Nu zou je misschien Normandië niet direct onder perfecte zomerbestemmingen scharen, maar onze verschillende familievakanties hier hebben ons echt een liefde voor dit gebied gegeven. Denk aan slaperige dorpjes met karakteristieke vakwerhuisjes, kastelen, abdijen, appelbomen, uitgestrekte korenvelden en een woeste kustlijn met prachtige kliffen, afgewisseld door brede, goudgele zandstranden. Tel daar een aantal prachtige stadjes en de historische landingsstranden, waar de geallieerde troepen aan land kwamen in de Tweede Wereldoorlog, bij op en je hebt een vakantiebestemming met voor ieder wat wils.

Enkele aanraders zijn Honfleur, Bayeux en de landingsstranden bij onder andere Arromanches. Verder mag natuurlijk een bezoek aan het prachtige Rouen niet ontbreken en ook Pont-Audemer is het omrijden waard. Schitterende stranden vindt je onder andere bij Omaha Beach en Cabourg, alwaar je ook oorlogsmusea vindt die je op indrukwekkende wijze over de geschiedenis van deze kustlijn vertellen. Ook Deauville staat bekend om haar strand en was een van de eerste badplaatsen waar tout vermogend Europa kwam om te flaneren en te genieten van zon, zee en strand. 

Een van onze bezoeken aan Normandië bracht ons naar de uitloper van de regio, boven het kanaaleiland Jersey en Guernsey. Aan de noordkant een uitgestrekt, soms moeras- achtig landschap met de betoverende kustplaatsjes Saint Vaas La Hogue en Barfleur. Na gezwommen te hebben bij Saint Vaas La Hogue, reden we bij het ondergaan van de zon via Barfleur naar vuurtoren “Phare Gatteville”, magnifique!  Daarna verkenden we de zuidkant, waar schitterende rotspartijen en hoge kliffen de kustlijn tekenen. Op sommige plekken doet het landschap hier aan Ierland denken. Bij Nez de Jobourg kun je prachtige wandelingen maken over de hoge kliffen en bij helder weer zelfs de kanaaleilanden zien liggen. We weg langs de kust bracht ons langs Herqueville en daar lag een schitterend strand verscholen tussen hoge kliffen. Hier namen we een afscheidsduik in de hoge golven en namen ons voor zeker terug te komen.

Dit keer was het natuurlijk anders reizen. Wanneer je met een grote groep bent en met mensen van alle leeftijden, wordt je programma automatisch anders. Gelukkig kun je in Normandie alle kanten op en veel combineren. Zo sloten wij deze heerlijke vakantie af met een bezoek aan Honfleur. Dit pittoreske havenstadje is inmiddels enorm toeristisch geworden, maar toch mag je het niet missen. Voor kinderen wordt het al gauw saai om zo lang in een stadje rond te slenteren en dus combineerden we stad met strand. We reden even voorbij de betaalde parkeerplaasten en vonden plek dichtbij de Seine en het strand. Na even rondgekeken te hebben, vervolgden we ons programma met een heerlijke picknick op het strand, dat zich op misschien 10-15 minuten lopen van het stadje bevindt. Het is een groot strand aan de monding van de Seine. De kinderen konden zich hier naar hartelust uitleven en wij hadden er geen omkijken naar. 

Ook al zo’n zin in de zomervakantie? Laat een berichtje achter en vertel ons waar jouw warmste vakantieherinneringen liggen!

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*