attoom/ maart 23, 2020/ Blog

Het is een heel ander begin van de lente dan anders. Waar normaal de terrassen vol zitten met de eerste zonnestralen, is het nu angstvallig stil op de meeste plekken. De omstandigheden dwingen ons een heel stuk voorzichtiger om te gaan met onze tijd buiten en dus zou het begin van dit heerlijke seizoen bijna aan onze aandacht ontglippen.

Het zal voor mij ook echt wennen zijn aan de geldende restricties. Een wandeling door Amsterdam is voor mij namelijk altijd een bron van inspiratie. Vaak loop ik even een rondje door de binnenstad, door mijn eigen fijne buurtje De Pijp of het Vondelpark. Soms met camera in de aanslag en even vaak ook zonder. Een klein stukje zwerven, mijn gedachten de vrije loop laten en me laten inspireren door steeds weer andere gezichten. Juist dat vind ik zo fascinerend, de stad heeft elke dag een ander gezicht. De bonte verzameling mensen die je er tegen komt, de doorkijkjes die je nooit eerder zag en alledaagse tafereeltjes in de straten…

De stad werd ook vaak bezongen in prachtige liederen van Ramses Shaffy en Liesbeth List, wiens muziek At en ik beide erg waarderen. We hebben zelfs het geluk gehad een paar van de laatste optredens van Liesbeth List bij te wonen. Vooral Ramses was erg geïntrigeerd door de stad en schreef teksten als;

“Halleluja, Amsterdam! Er waait een nieuwe wind over de Dam. Over het Spui en het Rokin en zet de tijd niet terug het heeft geen zin. Want het gaat verder het gaat door en ik heb je lief wohoo!” (Halleluja Amsterdam, Ramses Shaffy) *Aanrader met dit mooie weer!

Of, “De stad schrijft haar naam aan de hemel in neon en natrium licht. De stad is een kermis van kleur de stad verandert steeds haar gezicht, steeds een ander gezicht, steeds opnieuw jouw gezicht, jouw gezicht

Ik beleef in deze uren steeds weer nieuwe avonturen In de armen van de stad
In mijn armen. Kom, ik wacht al zoveel uren op het grote avontuur en in jouw armen vind ik dat.
De liefde kan niet altijd duren in de armen van de stad, in de armen van de stad.” (In de Armen van de Stad, Ramses Shaffy, Liesbeth List)

In ieder seizoen word ik ook weer opnieuw verliefd op de stad, omdat ze ook met de seizoenen mee veranderd. Het is of het voorjaarszonnetje nu en de eerste voorzichtige bloemen en bloesems weer een hele andere nuance in het karakter van de stad naar boven halen. Toen ik me nog frank en vrij voelde was ik eens op een van mijn wandeltochten en schoot ik alvast een paar mooie voorjaarsplaatjes in de stad. Mocht je jezelf in quarantaine houden deze dagen, hoop ik met deze beelden de lente bij je in huis te brengen!

Share this Post