attoom/ augustus 28, 2019/ Blog

(Scroll naar beneden voor meer foto’s!)

 

Nu er al maanden zoveel aandacht gaat naar de baby, de babykamer en babyuitzet vonden we het nodig om onze oudste dochter ook iets nieuws te geven. Zo hebben we de slaapkamer van Nova Jill (bijna 3 jaar) gerestyled. Het zal best wennen zijn als je altijd alleen bent geweest met papa en mama, dat er nu ineens plaats gemaakt moet worden voor een klein zusje wat je nog nooit gezien hebt. En dan mag mama je ook niet meer (zo vaak) optillen en neemt papa steeds meer over. Als ouders gaan we heel bewust hiermee om en gebruiken ook alle kansen om Nova Jill haar aandacht te geven. Tijd voor een grote meidenkamer, met een grote meidenbed! We kozen op haar kamer voor een circus aan kleuren. Met geel als hoofdkleur is het een vrolijke kamer geworden die precies bij onze uitgesproken peuter past.

Te beginnen bij het meegroeibed wat we kochten bij Ikea. Het was voor ons even spannend of Nova Jill hierin zou blijven liggen. Maar dit knalgele bed was meteen een groot succes! Ze blijft keurig liggen, soms weliswaar met een boekje erbij want het boekenrek is binnen handbereik. Ook de gele neon verlichting boven haar bed bedient ze zelf. De boekenplankjes zijn van Dille&Kamille, net als de feestelijke vlaggenlijn van stof. Hierin komen alle kleurtjes die we gebruikt hebben in de kamer terug. Het vintage kastje maakten we blauw, afgestyled met geel-leren handgreepjes. De zeegroene wissellijstjes vulde ik met eigengetekende, gele illustraties. En om de marineblauwe zwaluwen op het behang een thuis te geven, plaatsten we een geel vogelhuisje als decoratie aan de muur. 

Tip: Heb je ook een bepaalde stijl of idee in je hoofd voor een ruimte? Maak altijd een moodboard van de sfeer, de kleuren en materialen die je erbij vind passen. Zo werk je altijd stijlvast en krijgt het idee echt de uitstraling die je graag wilt. Knip afbeeldingen uit tijdschriften of gebruik bijvoorbeeld Pinterest.

Shop deze stijl:

  • Geel bed Minnen, gele stoel Bunsö en groene sprei: Ikea
  • Boekenrek en vlaggenlijn: Dille&Kamille
  • Vliesbehang zwaluwen blauw-wit: Karwei
  • Blauw kastje, geel krat en rood draadrek: Vintage 
  • Geel-leren handgreepjes: Handles&more (via bol.com)

 

Share this Post